Budgetbeheer

Krijgt u geen overzicht in uw inkomsten en uitgaven? Stichting FinaSol Beschermingsbewind Budgetbeheer is een onafhankelijke partij op het gebied van budgetbeheer. Wij kijken met uw u mee wat betreft de financiën. Hiervoor stellen wij een contract op en dient er een machtiging gegeven te worden op uw rekeningen. Wij helpen u om uw situatie stabiel en overzichtelijk te krijgen. Ook werken wij (waar mogelijk/nodig) samen met andere partijen die u zorg bieden.


Heeft u moeite met het stabiel houden van uw financiële situatie? Heeft u behoefte aan zekerheid op financieel gebied? Stichting FinaSol Beschermingsbewind helpt u met het stabiliseren van uw financiën en zorgt, op basis van vertrouwen, voor zekerheid en structuur waar u dat nodig heeft.

De zorg van Stichting FinaSol Budgetbeheer

Stabilisatie van uw inkomsten en uitgaven

Hulp bij aanvragen van toeslagen

of bijzondere bijstand waar mogelijk

Hulp bij onderhouden van contacten met instanties

Persoonlijk contact, wij beantwoorden graag uw vragen

Wij begrijpen uw situatie en helpen u vooruit

Wij zoeken een passende oplossing voor uw problemen

U krijgt weer rust op financieel gebied

Voor wie?

Stichting FinaSol Beschermingsbewind is er voor de volgende mensen:

 • Mensen met een ziekte of handicap
 • Mensen die inkomensverlies lijden of gaan lijden
 • Mensen die het niet meer zelf willen beheren om persoonlijke redenen

Let op: voor budgetbeheer hanteren wij als richtlijn dat er minimaal 3x het maandinkomen als spaargeld moet zijn bij start van het budgetbeheer.

De Stichting FinaSol Beschermingsbewind Budgetbeheer helpt en coacht u bij het doen van uw financiën. Samen zorgen wij ervoor dat u uw financiën in de toekomst weer zelf kunt beheren. Er wordt overzicht gecreëerd waar u dat nodig heeft.

Budgetbeheer aanvragen

Uzelf

U kunt zelf beslissen dat u budgetbeheer nodig heeft. Hiervoor neemt u contact op met de Stichting FinaSol Beschermingsbewind Budgetbeheer voor het maken van een eerste afspraak. Wij zullen met u uw situatie bespreken en overleggen wat wij voor u kunnen betekenen.

In budgetbeheer

Door middel van een overeenkomst kunt u bij de Stichting FinaSol Beschermingsbewind Budgetbeheer in budgetbeheer komen. Hierbij gaan beide partijen akkoord met een aantal voorwaarden en afspraken waar zij zich aan dienen te houden gedurende het budgetbeheer.

Op het moment dat u in budgetbeheer zit en de Stichting FinaSol gemachtigd is op uw rekeningen zullen wij u dossier opstarten. Hiermee wordt er inzicht gecreëerd en kan er met u worden bespreken wat het juiste plan van aanpak is om u zo goed mogelijk te helpen naar een financieel zonnige toekomst.

Van intake tot lopend dossier

De Stichting FinaSol Beschermingsbewind Budgetbeheer werkt als volgt:

 1. De rekening van de cliënt worden in beheer genomen van de Stichting. De Stichting zorgt dat er een leefgeld rekening is met een pasje waarvan de cliënt kan pinnen.
 2. Alle papieren worden nagekeken. Er worden inkomsten en uitgaven geïnventariseerd en hiervoor wordt een budgetplan opgesteld.
  • Hierbij wordt ook in kaart gebracht wat de hoogte is van het ‘leefgeld’ van de cliënt.
  • Hierbij wordt ook gekeken of cliënt recht heef op Bijzondere Bijstand, om de kosten van budgetbeheer te dekken.
 3. Alle bedrijven die betrekking hebben tot inkomsten en uitgaven worden op de hoogte gesteld van het budgetbeheer.
 4. Eventuele achterstanden en/of schulden worden geïnventariseerd – deze worden afbetaald of hiervoor wordt een betalingsregeling getroffen.
 5. Er is een lopend dossier bij de Stichting FinaSol Beschermingsbewind Budgetbeheer. Er wordt contact gehouden met cliënt.

Duur van het budgetbeheer

Er kan vooraf een duur van het budgetbeheer worden afgesproken. Dit is tenminste 3 jaar. Ook kan er een overeenkomst opgesteld worden voor onbepaalde tijd (tevens met een minimum van 3 jaar).

Regels

Om het gehele budgetbeheer traject zo goed mogelijk te laten verlopen zijn er door de Stichting FinaSol Beschermingsbewind Budgetbeheer een aantal regels opgesteld waar beide partijen zich aan dienen te houden. Deze worden bij het eerste gesprek uitgedeeld en besproken.